Georgetown Drinking Water Flocculation

HYPERCLASSIC® Flocculatie-Menger; schoon drinkwater in het VS-district

INVENT-product zorgt voor een betrouwbare vermenging in het vlokbekken van een drinkwaterbehandelingsinstallatie in het zuidoosten van de VS.

Niet alleen in Nederland is de behandeling van drinkwater een van de belangrijkste taken. Zelfs als er voldoende vers water aanwezig is, moet het gezuiverd, gefilterd en gedesinfecteerd worden zodat het veilig is voor menselijke consumptie en de toevoer naar consumenten.

Ook Georgetown County in de Amerikaanse staat South Carolina heeft geen tekort aan zoet water hoewel het direct aan de Atlantische Oceaan ligt. Verschillende rivieren vormen hier samen een rivierdelta inclusief uitgestrekte moerasgebieden.

Sinds 1967 bestaat het openbare waterleidingbedrijf Georgetown County Water and Sewer District (GCWSD). Tegenwoordig is het bedrijf verantwoordelijk voor de drinkwatervoorziening voor meer dan 20.000 huishoudens en gevestigde industriële- en commerciële bedrijven. De GCWSD exploiteert onder andere een drinkwaterzuivering, waar onlangs de vervanging van diverse verouderde apparaten nodig was. De coagulatie-vlokvorming mengers moesten worden vervangen.

Bij het vergelijken van nieuwe mengers is er in het bijzonder op gelet dat het probleem van bezinking van vaste stoffen in het vlokvormingsbekken kan worden vermeden, terwijl het nog steeds een goede vlokvorming garandeert. Al snel viel de keuze op de INVENT HYPERCLASSIC® Flocculatie-Menger de beste manier om bezinking voorkomen en vlokvorming optimaliseren.

De HYPERCLASSIC® Flocculatie-Menger maakt gebruik van de hyperboloïde vorm om de juiste hoeveelheid meng-energie te genereren om bezinking te voorkomen. De hyperboloïde vorm maakt een geleidelijke versnelling van de vlokdeeltjes mogelijk om de meng-energie zonder afschuifkrachten op de vlokken over te brengen.

Na een jaar gebruik van de nieuwe INVENT mengers bleek er nauwelijks sprake van afzettingen en slibvorming in het vlokbekken, hoewel kalk werd gebruikt om de pH aan te passen.

 

Over INVENT Umwelt- und Verfahrenstechnik AG

INVENT Umwelt- und Verfahrenstechnik AG is een innovatieve onderneming op het gebied van milieutechniek met het hoofdkantoor in Erlangen-Eltersdorf en vestigingen in de VS, Australië, de Verenigde Arabische Emiraten en Italië. INVENT werd in het midden van de jaren 80 door een groep van experts op het gebied van stromingsmechanica, als een spin-off van de leerstoel voor stromingsmechanica aan de Friedrich-Alexander-Universiteit van Erlangen-Nürnberg.

In 1995 ontstond het bedrijf in zijn huidige oriëntatie door een management buy-out onder de huidige voorzitter van de raad van bestuur, Dr. Ing. Marcus Höfken. In 2003 werd het bedrijf omgevormd tot een naamloze vennootschap. INVENT ontwikkelt, produceert en verkoopt wereldwijd innovatieve componenten en betrouwbare systemen voor energie-efficiënte zuivering en behandeling van afvalwater. De doelgroep bestaat zowel uit gemeenten als uit bedrijven uit de industrie.

Het dienstenpakket omvat een portfolio van hoogwaardige producten en diensten zoals mengeren, roer- en ontsmettingssystemen, membraanventilatiesystemen, waterfilters, stromingssimulatie & engineering. Een complete systeemoplossing van INVENT bestaat uit installatiedesign, Basic en Detailed Engineering, projectmanagement, levering van de machinetechnische componenten, installatie en inbedrijfstelling van de installatie en training van het installatiepersoneel.

Het idee om producten voor de water-en afvalwaterzuivering vanuit een stromingsmechanische aanpak te ontwikkelen, maakt de onderneming wereldwijd uniek. Daarbij wordt veel waarde gehecht aan duurzame, vakkundige en pragmatische oplossingen. Alle INVENT-producten worden op het hoofdkantoor in Erlangen in de modernste onderzoeksinstellingen zorgvuldig en vanuit stromingsmechanisch oogpunt ontwikkeld. Daartoe behoren een eigen stromingsmechanica-laboratorium en verschillende grootschalige testinstallaties.

Het doel van INVENT is de positionering als wereldmarktleider op het gebied van roer- en mengtechniek. Ten slotte zien de Erlangers zichzelf als pioniers in de milieutechniek.