Optimale systemen voor afvalwater behandeling in Deens industriepark

Tien HYPERDIVE®-Meng en Beluchtingssystemen en twee E-FLEX®-Beluchtingssystemen van INVENT Umwelt- und Verfahrenstechnik AG zijn sinds 2016 operationeel in het “Stigsnæs Industripark” én onderhoudsvrij. Dit park is gevestigd op de westkust van Zealand, het grootste eiland van Denemarken – met een grote industriële haven in de buurt. The HYPERDIVE®-Meng en Beluchtingssysteem is een combinatie van efficiënte zuurstof toevoer en het optimaal mengen van de inhoud van het bassin, ervoor zorgend dat er zo weinig mogelijk bezinksel gevormd wordt op de bodem. De E-FLEX®-Beluchtingssystemeen is ontworpen om grote volumes zuurstof te injecteren in het afvalwater met zo weinig mogelijk energie. Het feit dat de systemen tot nu toe zo’n betrouwbare prestaties hebben geleverd, werd verwacht. Zelfs de zwaarst beproefde componenten werden ontworpen voor een levensduur van minstens 100.000 uren.