INVENT iTURBO®-Blower: Op maat gemaakte oplossing voor maximale prestaties

Membraanbeluchting systemen zijn overal aanwezig in moderne waterzuiveringsinstallaties. Essentieel voor deze beluchtingssystemen is een toevoer van gecomprimeerde lucht om zuurstof voor de biologie in het afvalwater te introduceren. Daarom heeft INVENT haar portfolio uitgebreid met de zeer efficiënte iTURBO®-Blower om een efficiënte manier te beluchten.

Aangedreven door een hoge toeren PMSM (Permanent Magnet Synchronous Motor) met een efficiëntie van maximaal 98 procent en wrijvingsloze high-performance luchtlagers, werkt de iTURBO®-Blower met een geïntegreerde frequentie omvormer (VFD). Deze drijft niet alleen de motor aan, maar bewaakt ook het koppel, vermogen en de snelheid van de motor. Dit tezamen zorgt voor een betrouwbare en onderhoudsarme werking. Het compacte en lichtgewicht ontwerp van de iTURBO®-Blower maakt ook een eenvoudige installatie mogelijk en heeft een geïntegreerd, geluidsarm ontwerp met motor, turbowaaier, VFD en besturingssysteem in één compacte eenheid. De blower heeft geen olie en vereist alleen regelmatige vervanging van luchtfilters als onderhoudswerk. De samenwerking van deze functies kan leiden tot een verlaging van de bedrijfskosten tot wel 30% in vergelijking met conventionele blowers. Bovendien beschikt het over een gebruiksvriendelijk HD touchscreen HMI.

 State-of-the-Art Productietechnologie

Voor de productie van de iTURBO®-blower heeft INVENT moderne productietechnieken geïmplementeerd waarmee de blower op maat kan worden gemaakt voor de specifieke eisen van een waterzuiveringsinstallatie. Deze technologie optimaliseert het energieverbruik en past het bedrijfsbereik perfect aan op de respectievelijke toepassing.

HYPERCLASSIC®-Mixing and Aeration System

De iTURBO®-Blower en het in België veelgebruikte HYPERCLASSIC®-Meng en beluchtings systeem vormen een waar droomteam. De twee machines vullen elkaar perfect aan, resulterend in een verlaging van de energiekosten en maximalisering van het systeemrendement. Dankzij het brede bedrijfsbereik kan deze combinatie een verscheidenheid aan bedrijfspunten met hoge efficiëntie bestrijken. INVENT kan zo het complete pakket aanbieden en beide producten perfect coördineren om de algehele prestaties voor elke beluchtingstaak te optimaliseren.

Met de innovatieve iTURBO®-Blower en het bewezen HYPERCLASSIC®-Meng en Beluchtings systeem biedt INVENT een eersteklas oplossing voor maximale prestaties in water- en afvalwaterzuivering.

Over INVENT Umwelt- und Verfahrenstechnik

AG INVENT is een pionier op het gebied van milieutechnologische oplossingen. Met het hoofdkantoor in Erlangen, Duitsland en verdere wereldwijde locaties ontwikkelen, produceren en distribueren ze innovatieve componenten en systemen voor energiezuinige water- en afvalwaterzuivering. Het assortiment producten, waaronder mixers, beluchtingssystemen, filters en simulaties, bedient zowel gemeenten als industrieën. Complete oplossingen, inclusief ontwerp, engineering, levering, installatie en training, maken het portfolio compleet.

Meer informatie over onze iTURBO®-Blower